ZDROWA STOŁÓWKA

Drodzy Rodzice,
od nowego roku szkolnego 2021/2022 rozpoczynamy współpracę z poznańską firmą cateringową na zupełnie nowych zasadach!
Prosimy o zapoznanie się z ofertą. Koszt posiłku dwudaniowego wynosi: 9,50 zł
link do strony:
Posiłki dla szkół, catering dla szkół Poznań | Kuchnia Cateringowa Poznań
Ponad 12 lat współpracowaliśmy z firmą „Gregor”, którą reprezentuje przesympatyczny Pan Grzegorz. W związku ze zmianami w firmie pana Grzesia, nastąpiła zmiana na innego usługodawcę. Bardzo chcielibyśmy podziękować za wieloletnią współpracę i rodzinną atmosferę jaką stworzył nam swoimi obiadkami nasz Gregor-MasterChef! DZIĘKUJEMY:)
INFORMACJA O ALERGENACH
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu jaki zawiera.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1.MLEKO – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA – zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY – ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
, orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD – ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA – i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)