STOŁÓWKA

ZDROWA STOŁÓWKA


Od 10 lat współpracujemy z firmą „Gregor”, którą reprezentuje przesympatyczny Pan Grzegorz. Codziennie osobiście wydaje naszych uczniom obiady, więc zna wszystkich naszych uczniów i tym samym wie kto jakie potrawy lubi najbardziej. Pan Grzegorz dokłada wszelkich starań, aby wszyscy byli zadowoleni…Dokładki gratis!

Zapraszamy na dobre obiadki!

PŁATNOŚĆ ZA OBIADY – MARZEC2020

 OBIADY:  198,00ZŁ – CAŁY OBIAD,   

                138,00ZŁ – DRUGIE  DANIE

UWAGA! Uczniowie,którzy uczestniczyli w Białej Szkole odliczają kwotę:45,00zł – cały obiad, 30,00zł -drugie danie.

MENU- 02-06.03

 

PONIEDZIAŁEK:

– ZUPA JARZYNOWA (1,3,7)

– ŁAZANKI (2,3)

WTOREK:

– ZUPA CEBULOWA(1,2,3,7)

– KURCZAK, ZIEMNIAKI, SURÓWKA

ŚRODA:

– ZUPA GROCHOWA(3,7)

– PYZY NA SŁODKO (1,2,3)

CZWARTEK:

– ZUPA SZCZAWIOWA (1,2,3)

– STROGONOV Z RYZEM SURÓWKA (1,3)

PIĄTEK:

– ZUPA ŻUREK ( 1,2,3,7 )

– GOŁABKI Z ZIEMNIAKAMI(1,3)

 

INFORMACJA O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu jaki zawiera.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1.MLEKO – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA – zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY – ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
, orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD – ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA – i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)