STOŁÓWKA

ZDROWA STOŁÓWKA


Od 10 lat współpracujemy z firmą „Gregor”, którą reprezentuje przesympatyczny Pan Grzegorz. Codziennie osobiście wydaje naszych uczniom obiady, więc zna wszystkich naszych uczniów i tym samym wie kto jakie potrawy lubi najbardziej. Pan Grzegorz dokłada wszelkich starań, aby wszyscy byli zadowoleni…Dokładki gratis!

Zapraszamy na dobre obiadki!

PŁATNOŚĆ ZA OBIADY – PAŹDZIERNIK198,00ZŁ

AKTUALNIE OBIAD JEST JEDNODANIOWY – KOSZT JEDNOSTKOWY 9,00ZŁ

 MENU:

1. Poniedziałek :
– Bitki z kaszą, surówka 3
2. Wtorek :
– Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka 1,2,3
3. Środa :
– Naleśniki na słodko 1,2,3
4. Czwartek :
– Kęski, ziemniaki, surówka 1,2,3
5. Piątek :
– Gołąbki z ziemniakami 1,3

INFORMACJA O ALERGENACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu jaki zawiera.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1.MLEKO – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2.JAJA – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
3.ZBOŻA – zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )
4. ORZECHY – ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe,
, orzechy brazylijskie i ich pochodne )
5. ORZECHY ZIEMNE – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie )
6. RYBY – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD – ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA – i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)